Tee kameratallenteestasi hakukone

2 min read

Internetin käyttäjinä olemme tottuneet erilaisten hakujen tekemiseen tietokannoista. Reseptisivusto vastaa mitä tänään voisit syödä, jos jääkaapissa on vaikkapa kananmunia ja juustoraastetta. Ja kun on aika löytää uusi työ tai asunto, hakukone ohjaa jälleen juuri sinulle sopivien tehtävien tai kotien äärelle. Helppoa ja nopeaa! Mutta entä mitä tapahtuu, kun valvontakameratallenteesta pitäisi löytää juuri tietty asia tai tapahtuma, mutta kenelläkään ei ole oikein tarkkaa käsitystä milloin tapaus sattui. Onko edessä väistämätön tuntikausien työsarka loputtomien videotallenteiden tuijottamista? 

Työ ei tekemällä lopu, mutta työajan voi käyttää entistä tehokkaammin, jos on käytettävissä samankaltaista hakukriteereihin perustuvaa teknologiaa, kuten tietokannoissa. Sen sijaan, että kahvin voimin yrittäisit etsiä neulaa heinäsuovasta, voit tehdä etsintätyötä teknologian avulla fiksummin, jolloin löydät haluamasi muutamassa minuutissa.
 
Etsimistä nopeuttava teknologia on Milestone XProtect VMS -järjestelmän uusi lisäosa, Rapid REVIEW. Se tekee tallenteesta hahmontunnistusteknologian avulla älykästä ja mahdollistaa hakuehtojen käytön.

Miten se toimii?
 
Brief Cam -teknologia muuttaa videotallenteen älykkääksi, sillä se tunnistaa kuvasta automaattisesti ihmisiä, ajoneuvoja, rekisterikilpiä, samankaltaisuuksia, kasvomaskeja, fyysistä etäisyyttä ja kuvaan määritellyn linjan ylittämistä. Kohteita on mahdollista rajata etsinnässä esimerkiksi henkilöiden sukupuolen, vaatetuksen värin, ajoneuvon tyypin ja värin, kulkusuunnan, oleskeluajan ja nopeuden mukaan.

Esimerkiksi jos liikennevirtaa kuvaavasta kameratallenteesta löytyy pakettiautoja 352, joista valkoisia oli 150 ja näistä ylinopeutta ajoi 44. Näistä 15 ajoi vasemmalta oikealle ja näin etsittävä kohde löytyy muutamissa minuuteissa sen sijaan, että kenenkään tarvitsee katsoa läpi päiväkausien tallenteita.

Älykäs teknologia hakee tallenteesta tehokkaammin kuin ihminen ja lisäksi se esittää hakutulokset useissa eri muodoissa, esimerkiksi visuaalisesti kuvassa aikaleimoin, kulkusuuntia osoittavina nuolina tai heatmap-muodossa.

Mitä se vaatii?

Rapid REVIEW ei edellytä valvontakameroiden uusimista, vaan voit hyödyntää nykyisiä laitteita, vaikka niissä ei olisikaan älykkäitä videoanalytiikkaominaisuuksia. Järjestelmän tekniset vaatimukset löytyvät esitteestä, johon linkki alla näkyvästä kuvasta.

XProtect Rapid REVIEW ÔÇô┬áPaid media webbanner ÔÇô Main ÔÇô 300x250px


Katso miten Rapid REVIEW toimii

Tällä videolla etsitään tiettyä pakettiautoa ja käytetään hakukriteereitä nopeuttamaan oikean auton löytämistä videotallenteelta. Huomaa myös videon loppuosassa synopsis-toiminto, joka näyttää hakutulokset samalla ruudulla aikaleimoin varustettuna. 
 
HubSpot Video

 Rapid REVIEW on helppokäyttöinen lisäosa XProtect -järjestelmääsi, joten otat sen haltuun hetkessä. Samoilla hakuriteereillä voi kattaa useiden eri kameroiden tallenteet. Synopsis-toiminto koostaa aikaleimoin sopivat kohteet yhteen näkymään, joten tapahtumien kulku on helpompi hahmottaa.


Lataa VMS pisteytystaulukko


Haluaisitko tietää lisää? Varaa alla olevasta painikkeesta juttutuokiolle asiantuntijamme kanssa. 

Varaa aika keskustelulle asiantuntijan kalenterista