Video: Mitä isännöitsijän pitäisi tietää teletilasta ja sisäverkoista?

Sujuvat tietoliikenneyhteydet alkavat olla jo osa välttämätöntä kiinteistön varustusta siinä missä ilmanvaihto, sähköt ja vesijohdotkin. Sisäverkkomääräys 65:ssä todetaan, että kiinteistön omistajalla on velvollisuus tarjota kiinteä internetyhteys asukkaille. Mobiiliyhteyksiä voidaan pitää vain täydentävinä ratkaisuina.
Teletila on kiinteistön sisäverkon sydän, mutta koska siellä tyypillisesti asioivat ainoastaan telealan ammattilaiset, on se maallikoille vierasta maaperää. Teimme videon siitä mitä isännöitsijän oikeastaan tulisi tietää teletilasta ja kiinteistön sisäverkosta, sekä mitä teletilan valvontapalvelumme oikeastaan sisältää. Video kuvaa tiiviissä muodossa teletilan merkitystä, sekä kiinteistönomistajan vastuuta ylläpidosta, tietoturvasta ja sujuvista pääsyjärjestelyistä. 

 

Sujuvat ja turvalliset pääsyjärjestelyt ovatkin tyypillinen teletilan kompastuskivi. Teletilaan ei tule olla pääsyä muilla kuin ammattilaisilla, koska laitteiden käsittely ja korjausten tekeminen vaatii alan koulutuksen. Teletilaa ei tule myöskään käyttää ylimääräisenä varastona tai lasten leikkipaikkana, sillä tietoliikenneyhteyksien toimintaa ei tule vaarantaa millään tavalla. Myös tietoturvan säilyminen edellyttää asianmukaista lukitusta. 

Toisaalta ammattilaisten pitää päästä teletilaan viiveettä esimerkiksi viankorjausta tekemään. Tällöin teletilan avainten noutaminen ja palauttaminen huoltoyhtiöön tai huoltomiehen odottelu paikan päällä viivästyttää korjausta ja aiheuttaa ylimääräisiä ajokilometrejä ruuhkassa. Kaikkein kustannustehokkain ratkaisu turvalliseen ja sujuvaan lukitukseen on KTL1E-lukitus, jolla teleasentajat pääsevät omatoimisesti teletilaan silloin kun tarve on.

 

Emsec auttaa kiinteistön omistajan vastuun hoitamisessa

Emsecin teletilan valvontapalvelu on sovituin määrävälein tehtävä tarkastuskäynti, jossa dokumentoidaan teletilan nykytila, puutteet ja viat, sekä tehdään arvio sisäverkon elinkaaren vaiheesta. Nämä asiat kirjataan raporttiin, joka lähetetään isännöitsijälle sähköpostilla. Lisäksi palveluun kuuluu teletilan siistiminen, sillä teleasentajilta saattaa joskus jäädä asennusroskia lattialle. Raportissa otetaan kantaa myös teletilan lukitusjärjestelyihin, joilla on suora vaikutus taloyhtiön kuluihin ja viankorjauksen nopeuteen. Voit tutustua palvelumme sisältöön klikkaamalla painiketta.

Tutustu tästä