Emsec liittyy Prosero Security-konserniin

Prosero laajenee edelleen Suomessa ostamalla Emsec Oy:n, joka on johtava pilvipohjaisten videovalvontaratkaisujen asiantuntijatoimittaja Helsingin alueella.

 

Emsec Oy perustettiin alun perin osana Empower Oy:tä, ja nykyisessä muodossaan se perustettiin vuonna 2016 Vesa Ylösen (toimitusjohtaja) management buy-out -yrityskaupan kautta. Yritys on alusta alkaen ollut teknologiajohtaja, ja se on kehittänyt innovatiivisen tarjonnan, joka käsittää pilvipohjaisen videovalvonnan palveluna (VSaaS) ja oman analyysi- ja raportointiohjelmiston, jossa myynti perustuu toistuvaan ansaintamalliin. Lisäksi yritys tarjoaa palveluja televerkkotilojen ja -infrastruktuurin turvallisuuden varmistamiseksi ja ylläpitämiseksi.

 

Vahvan arvolupauksensa ansiosta Emsecistä on tullut luotettava ja pitkäaikainen kumppani julkisen sektorin ja kriittisen infrastruktuurin, kiinteistönomistajien ja isännöitsijöiden, teollisuuden, kuljetuksen ja logistiikan, vähittäiskaupan ja asuntosektorin asiakkaille. Yrityksen liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa vuonna 2022, ja sen pääkonttorissa Helsingissä työskentelee 10 kokopäiväistä työntekijää.

 

Prosero ja Emsec pystyvät yhdessä tarjoamaan huippuosaamista videovalvontatekniikan alalla. Yritysosto on uusi askel Proseron kasvustrategiassa, ja se lisää konsernin kykyä toimittaa korkealaatuisia kameraratkaisuja laajemmalle asiakaskunnalle.

- Emsec on tekniikan kärjessä ylittäen alansa rajoja. Tämä yritysosto mahdollistaa entistä vahvemman ja kattavamman videovalvontaratkaisuvalikoiman asiakkaillemme. Pyrimme edelleen tarjoamaan innovatiivisia ja laadukkaita palveluja ja vahvistamaan asemaamme luotettavana valvontakameraratkaisujen yhteistyökumppanina, sanoo Prosero Security Groupin maajohtaja Jyri Aho. Odotamme innolla, että saamme toivottaa Emsecin kokeneen tiimin tervetulleeksi Prosero-perheeseen.

- Liittyminen osaksi Proseroa oli erittäin luontevaa, kun haluamme kehittää yritystä ja sen palveluja eteenpäin, sanoo Emsec Oy:n toimitusjohtaja Vesa Ylönen. Tavoitteemme on olla Pohjolan paras kameravalvonta pilvipalveluiden toimittaja ja Prosero tarjoaa tähän erinomaisen ympäristön. Osana Proseroa pystymme myös palvelemaan valtakunnallisia asiakkaitamme entistä paremmin, sekä jatkossa myös muissa pohjoismaissa. Odotamme innolla yhteistyötä muiden Prosero yhtiöiden kanssa, sekä päästä mukaan rakentamaan Proseron menestystä.

 

Prosero on Pohjois-Euroopan johtava teknisen turvallisuuden toimittaja, jolla on laaja kokemus alalta ja vahva paikallinen edustus 150 paikkakunnalla Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.

Prosero koostuu paikallisesti johtavista teknisen turva-alan toimijoista, joissa yhdistyvät pienempien yritysten läheisyys ja nopeus sekä suuren turvallisuuskonsernin turvallisuus ja digitaalinen osaaminen. Prosero tarjoaa asiantuntemusta ja toimittaa jokaiselle asiakkaalle ja sovellukselle räätälöityä, johtavaa tietoturvateknologiaa. Palvelupakettiin kuuluu neuvonta, integrointi, käyttö, ylläpito, huolto ja hälytysten valvonta, kulunvalvontajärjestelmät, kamerajärjestelmät, lukot ja paloturvallisuus. Kokonaismyynti on yli 3,5 miljardia Ruotsin kruunua.