Braleva ja Emsec sopimukseen tietoliikenneverkon ylläpidosta

Braleva sopimus tietoliikenneverkon ylläpidosta

Braleva Kiinteistöpalvelut Oy ja Emsec ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jossa Emsec vastaa Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:n isännöimien kiinteistöjen ja taloyhtiöiden tietoliikenneverkkojen valvonnasta ja ylläpidosta.

"Tietoliikenneverkot ovat 2020-luvulla tulleet entistä tärkeämmäksi ja on tärkeää, että meillä on osaava ja asiantunteva kumppani huolehtimassa verkkojen toimivuudesta. Hyvin toimivat tietoliikenneverkot edesauttavat laajakaista- ja digi-tv palveluiden toimimista kiinteistöissä, mikä puolestaan lisää asukastyytyväisyyttä,” toteaa Braleva Kiinteistöpalvelut Oy isännöinnin liiketoimintajohtaja Jari Nieminen. Sopimus koskee noin 350 kiinteistöä Uudenmaan alueella.

Emsec Oy on AT-sertifioitu kiinteistöjen antenni- ja tietoverkko- sekä kameravalvontapalveluita tarjoava asiantuntijayritys. Emsecin teletilojen valvontapalvelussa teleasiantuntija käy sovituin määrävälein läpi kiinteistön sisäverkon suorituskykyyn liittyvät laitteistot ja kytkennät teletilassa. Sisäverkon tietoturvasta ja kunnosta huolehtiminen on kiinteistön omistajan lakisääteinen vastuu ja Emsecin palvelun asiakkaana kokonaisuus on turvallisesti ammattilaisen valvonnassa.

Valvontakäynnillä teletilan laitteet, kytkennät, sähköpistokkeet ja maadoitukset käydään läpi systemaattisesti. Havainnoista tehdään kirjallinen raportti, josta selviävät välitöntä korjausta vaativat asiat, jotka on syytä laittaa kuntoon ensi tilassa, jotta tilan turvallisuus ja sujuva tietoliikenne eivät vaarannu. Lisäksi raportista selviää missä elinkaaren vaiheessa kiinteistön sisäverkko ja teletilat ovat. Raportti toimii hyvänä taustamateriaalina kiinteistön lakisääteistä pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelmaa varten, jotta sisäverkon peruskorjaus voidaan ajoittaa muun isomman remontin yhteyteen virnaomaissuosituksen mukaisesti. Teletilan valvontapalveluun kuuluu myös tilan siistiminen käynnin yhteydessä. 

Emsecillä on yli 2000 teletilan valvontasopimusasiakasta ympäri Suomen. Täältä voit tutustua tarkemmin palvelun sisältöön ja lisäpalveluna sopimusasiakkaille toimitettavaan KTL1E-lukitusratkaisuun.

 

Braleva Kiinteistöpalvelut Oy on suomalainen isännöinti- ja kiinteistöpalvelualan yritys, jonka juuret juontavat vuoteen 1965, jolloin soukkalaiset taloyhtiöt perustivat yhdessä Asuntosäätiön ja Saton kanssa Soukan Huolto Oy:n. Isännöintiverkko ja Soukan Huolto yhdistyivät 2019 Braleva-nimen alle.